Scampisallad med avokado

Serverar: 4 portioner

Perfekt förrätt nu i sommartider.

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 8 sparrisar
  • Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g råa scampistjärtar
  • 2 msk hackad persilja
  • Saft av ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • 4 salladsblad
  • Romdressing
  • 4 msk majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 50 g stenbitsrom
  • 2 msk hackad dill
  • Garnering
  • 4 citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Halvera avokadorna och skär dem i klyftor. Lägg sparrisen i kokande vatten någon minut tills den mjuknar något. Låt rinna av och svalna.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Pressa ner vitlöken och lägg i scampistjärtarna. Fräs hastigt på medelstark värme tills de är genomstekta. Tillsätt persilja, citronsaft, salt och peppar.
    3. Fördela salladen i botten på 4 glasskålar eller på 4 assietter. Lägg avokadoklyftor ovanpå och därefter scampi och sparris. Garnera med citronklyfta.
    4. Rör samman romdressingen och servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben