Schnitzel Mexicano

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Enkel och läcker bjudmat. Använd valfri schnitzel (fläsk-, kalv- eller kalkon) efter egen smak. Servera gärna tillsammans med Arroz Mexicano.

Ingredienser

  • 8 schnitzlar (kalv, fläsk eller kalkon)
  • 1 burk fajita salsa
  • 2 gula lökar (hackade)
  • 1-2 vitlöks klyftor (pressad)
  • 1 röd eller gul paprika (tärnad)
  • 100 g rökt skinka
  • 2 dl crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i fina strimlor och fräs den tillsammans med den hackade löken och vitlöken. Tillsätt därefter salsa, cremé fraiche och den tärnade paprikan. Krydda med lite salt och peppar. Låt det koka upp under omrörning ett par minuter.
    2. Lägg schnitzlarna i en smord ugnsfast form. Häll över såsen och grädda övertäckt med aluminium folie i ca 50 minuter i förvärmd ugn (175°C). När tio minuter av tiden återstår ta av aluminium foliet och strö över den rivan osten.
    3. Servera tillsammans med potatismos eller Arroz Mexicano, som ni hittar under mina recept.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben