Schnitzel med champinjoner

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Serveras med kokt potatis och en god färsk sallad.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter utan ben
  • 1 gullök
  • 300 g färska champinjoner
  • 2-3 msk solrosolja
  • Salt
  • Vitpeppar malet
  • 1 tsk mild paprikapulver
  • 100 g vetemjöl
  • 2 dl gräddfil
  • 1 knippe persilja
  • Instruktioner

    1. Banka kotletterna,salta och peppra på båda sidor. Vänd de i mjöl och stek i oljan i stekpannan tills de fått färg på båda sidor. Ta ut kottletterna ur pannan och lägg över på en tallrik. Hacka löken riktigt fint. Tvätta champinjonerna och skär de i inte så tunna skivor. Fräs löken i stekpannan i samma pannan och fett där kotletterna stektes i någon minut.
    2. Strö över paprikapulvret, lägg i champinjoner och salta efter smak. Fräs allt i nån minut tills champinjonerna har mjuknat.
    3. Blanda mjölet i gräddfilen och blanda i champinjonfräset. Lägg kotletterna tillbaka i pannan och låt det puttra i 5-6 minuter.
    4. Garnera med hackad persilja och servera med kokt potatis och sallad. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben