Serveras med kokt potatis och en god färsk sallad.
Ingredienser
4 fläskkotletter utan ben
1 gullök
300 g färska champinjoner
2-3 msk solrosolja
Salt
Vitpeppar malet
1 tsk mild paprikapulver
100 g vetemjöl
2 dl gräddfil
1 knippe persilja
Instruktioner
Banka kotletterna,salta och peppra på båda sidor. Vänd de i mjöl och stek i oljan i stekpannan tills de fått färg på båda sidor.
Ta ut kottletterna ur pannan och lägg över på en tallrik.
Hacka löken riktigt fint. Tvätta champinjonerna och skär de i inte så tunna skivor.
Fräs löken i stekpannan i samma pannan och fett där kotletterna stektes i någon minut.
Strö över paprikapulvret, lägg i champinjoner och salta efter smak. Fräs allt i nån minut tills champinjonerna har mjuknat.
Blanda mjölet i gräddfilen och blanda i champinjonfräset. Lägg kotletterna tillbaka i pannan och låt det puttra i 5-6 minuter.
Garnera med hackad persilja och servera med kokt potatis och sallad. Smaklig måltid!