Schweizerrullar med skinka

Serverar: 4 portioner

Jätte gott, passar när som helst.

Ingredienser

  • 500 gram valfri köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 ½ dl riven ost
  • 2 ägg
  • ½ dl vispgrädde
  • 2 msk finhackad purjo
  • 2 msk finhackad persilja (går också bra med fryst)
  • 10-12 skivor rökt skinka
  • Sås
  • 3 dl vispgrädde
  • ½ dl chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Rosépeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Arbeta samman färsen med salt, peppar, riven ost, ägg, grädde, purjo och persilja.
    2. Lägg ut skinkskivorna på en stor skärbräda och fördela färsen över dem. Rulla ihop till rullar. Lägg dem i en smord eldfast form med skarven nedåt.
    3. Rör samman grädden med chilisåsen och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över färsrullarna. Strö över lite rosépeppar.
    4. Grädda mitt i ugnen i ca 30-35 minuter. Ös rullarna några gånger under tiden.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gbib 18 oktober 2009

    Härligt, jag fick en maträtt till. Passar utmärkt med blomkålsmos för oss. Försöker undvika potatis och pasta. gbib/Gullbritt

    eva23 4 januari 2014

    Jättegott! Svärmor ville ha receptet. Jag gillar recept när man inte behöver stå vid spisen och steka, bara att hysta in i ugn. Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben