Schweizisk morotskaka
Tid:
1 timme
Enkel, god och saftig kaka
Ingredienser
4 ägg
2½ dl socker
1 citron (skalet)
150-200 g malda nötter
150 g rivna morötter
½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronskal, nötter och morötter. Blanda mjöl och bakpulver väl, vänd ner i smeten. Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 40 min.
Kakan blir lite kladdig i mitten men det ska den vara.
Liknande recept
Morotskaka med topping
4.8
40 min
7-9
11
Morotskaka med pinjenötter eller Adventskaka
1 h
8
Brorsans morotskaka
4.7
1 h
24
21
Morotskaka från Hummelstugan i Åre
15
Morotskaka
50 min
1
Morotskaka
4.8
3 h
8-12
32
Morotskaka
5
1 h 30 min
1
1
Amerikansk morotskaka
5
3
Gyllene morotskaka
2 h
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!