Schweizisk morotskaka

Tid: 50 minuter

Inte många gissar att det ingår morötter i smeten till denna ovanlig och goda kaka.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl strö socker
  • Rivet skal av 1 citron
  • 200 g malda hasselnötskärnor
  • 150 g rivna morötter
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    Sätt först ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter extra noga. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt citronskal, nötkärnor och morötter. Vänd försiktigt ner mjölet som blandats med bakpulver. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen i ugnen 40-50 minuter. Stjälp upp kakan när den svalnat lite och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben