Scones med yoghurt

Serverar: 16-20 portioner

Ska serveras ihop med te! Då blir de oemotståndliga!

Ingredienser

  • 6,5 -7 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl tjock grekisk yoghurt
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 250 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke eller i skålen till en matberedare. Klicka i yoghurt samt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela degen i 4-5 delar. Forma varje bit till en rund kaka med mjölade händer. Platta ut kakorna med handen och skåra dem korsvis med en mjölad slö kniv. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Bryt isär sconesen och servera dem nygräddade.

    Liknande recept

    4.4
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Frukostvanor som varar!
    Det kan kännas både präktigt och barnsligt att uppmuntra till bra f...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben