Sega hallonrutor

Serverar: 35 portioner

Blir bara godare av att frysas in. Det går bra att använda andra bär. Enkla att göra!

Ingredienser

  • 200 g smält smör
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2-3 dl färska eller frysta hallon
  • 1 påse mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en större kastrull (som smeten sedan blandas i). Låt smöret svalna något och blanda i socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
    2. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Strö över hallon och mandelspån. Grädda i 175 grader i 30 minuter. Skär i rutor.
    3. Går utmärkt att frysa!

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6
    4
    40 min
    30
    4

    Kommentarer (1)

    stybbe 29 mars 2009

    Den här kakan har jag bakat många gånger och bara fått beröm, jättegod sommarkaka!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben