Sega kola solrossnittar

Serverar: 15 portioner

Tid: 30 minuter

Låter hälsokost men är super goda, enkla att göra och har strykande åtgång! (Jag gör alltid dubbelt recept)

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker (eller 1 1/2 dl strösocker + 1 dl råsocker)
  • 4 msk sirap
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl solrosfrön
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Blir ca 15 st Rör smör och socker poröst. Tillsätt sirapen och rör om. Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en smidig deg. Rulla ut degen på ett mjölat bord i längder. Lägg längderna på plåt med bakplåtspapper eller smord. Strö extra frön och platta till längderna något. Grädda i ugn i 15 minuter. Skär längderna i diagonala snittar när de svalnat lite. Lägg på galler och låt svalna helt. Sedan är det garanterat strykande åtgång!

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (1)

    starfighter 24 mars 2008

    Blev jättegoda!! Trots att jag missade att det skulle vara solrosfrön i degen, och inte bara ovanpå - som jag gjorde dem.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben