Sega mandelbottnar med avokdomousse

Serverar: 10 portioner

Goda, lätta och passar året om

Ingredienser

  • Mandelbottnar
  • 150 g mandelmassa
  • 1/2 dl mandel
  • 2 äggvitor
  • Mousse
  • 2-3 avokador
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 msk citronsaft
  • 1/2 dl flytande honung
  • Ev 1/2 tsk vaniljsocker
  • Färska bär
  • Instruktioner

    1. Riv mandelmassan. Hacka mandeln. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner mandeln och massan i äggvitan. Klicka ut 10 rundlar på en plåt. Grädda i mitten av ugnen i 200 gr i 10-12 min.
    2. Gör moussen i sista stund. Gröp ut köttet och mixa. Rör ner creme fraiche, honung, citronsaft och vaniljsocker. Bred moussen på bottnarna och garnera med färska bär.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben