Sega Solrossnittar

Serverar: 30-40 portioner

En lite nyttig kaka med grahamsmjöl och solrosfrö.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2,5 dl socker
  • 4 msk sirap
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk bakbulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl solrosfrön (plus extra till dekoration.)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och smör tills det är ljust och fluffigt, tillsätt sirapen och rör om. Blanda ner de torra ingredienserna och rör ihop till en smidig deg. Rulla ut degen i längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna lite, och strö över några extra solrosfrön.
    2. Strö över ett par extra frön och platta till längderna en aning. Grädda i ca 15 minuter. Skär i diagonala snittar när kakorna svalnat en aning, flytta till ett galler och låt dem svalna helt.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (1)

    penntrollet 21 juli 2009

    pröva att byta ut solrosfröna mot sesamfrön

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben