Sega syltkakor med kanel

Serverar: 22 portioner

En uppiffad version av kolakakor som blir en favorit bland småkakor.

Ingredienser

  • 100 g tärnat smör
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 msk ljus sirap
  • Ca 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • Hemgjord sylt
  • ½ dl hallon eller blåbär
  • 1 dl socker
  • Citron eller 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Mixa tärnat smör, socker, vaniljsocker, kanel och sirap tills det är slätt. Tillsätt vetemjöl blandat med bakpulver och salt och arbeta till en deg.
    3. Forma små bollar av degen och placera dem glest på en plåt med bakplåtspapper.
    4. Koka ihop ingredienserna till hallon eller blåbärssylt och låt det puttra i en kastrull i ca 5 minuter. Smaksätt hallonsylten med citron och blåbärssylten med vaniljsocker. Låt sylten svalna.
    5. Gör en fördjupning i mitten av varje degboll med lillfingret och fyll med den hemgjorda sylten. Spritsa gärna med en plastpåse.
    6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 6-9 minuter eller tills de fått lite färg.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 10 min
    9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben