Sej med frasigt täcke

Serverar: 4 portioner

Frasig ugnsfisk med pigga tillbehör.

Ingredienser

  • 600 g sej
  • 900 g potatis
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ ask persilja, á 20g
  • 1 dl pesto med citron
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salladskrydda
  • 1 dl matyoghurt
  • 150 g haricots verts
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Tina fisken om den är fryst. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skär fisken i portionsbitar och lägg den i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
    3. Hacka persiljan. Blanda peston med paprikapulver, ströbröd, salladskrydda och persilja. Fördela blandningen över fisken och stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
    4. Smaka av yoghurten med salt, peppar och pressad citronsaft. Koka haricorts verts i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Skär resten av citronen i klyftor.
    5. Servera fisken med potatis, haricots verts, yoghurtsås och citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben