Sejfilé och potatis i ugn

Barnvänligt, lättlagat

Ingredienser

  • 800 g sejfilé
  • 3 st gula lökar
  • 2 msk gräslök
  • 1 dl riven jarlsbergsost
  • Salt
  • Peppar
  • Smör
  • Potatismos
  • 600 g potatis
  • 50 g smör
  • 0.5 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatisen, dela i stora bitar och koka tills den är mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med smör och grädde. Smaka av med salt och peppar. Skiva löken och fräs den genomskinlig i margarin. Skär fisken i skivor.
    2. Smörj en eldfast form och lägg hälften av potatismoset i botten. Lägg i fiskskivorna och löken och täck över med resten av potatismoset. Strö över riven ost och stek i ugn i ca 30 minuter på 200 grader.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben