Selleri- och potatismos

Serverar: 4 portioner

Att tillsätta rotselleri till potatismoset ger en elegant smak, ett gott tillbehör med annorlunda smak.

Ingredienser

  • 400 g rotselleri
  • 6 potatisar
  • 3 msk margarin
  • 3 msk lättmjölk
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Riven muskotnöt
  • 2 msk persilja, hackad
  • 2 msk citronsaft, färskpressad
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna rotsellerin och potatisen. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i rotselleri och potatis, koka upp och låt koka 15-20 minuter tills mjukt utan att det går sönder. Låt rinna av och lägg tillbaka i den varma kastrullen.
    2. Mosa potatis och rotselleri med en potatisstamp eller en gaffel. Tillsätt margarin, mjölk och vitlök och mosa väl. Rör ihop moset med en slev till önskad konsistens eller vispa med elvisp för att få ett helt slätt mos.
    3. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt och rör ner persilja och citronsaft precis före servering.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben