Semifreddo med chokladsås

Serverar: 6 portioner

En Italiensk klassiker med savoiardikex i glassmeten som spetsas med lite likör. Rätten serveras med en ljuvlig hemmagjord chokladsås. Semifreddo betyder halvfryst på Italienska.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 20 savoiardikex
  • ½-1 dl vit söt vermouth eller amarettilikör
  • Chokladsås
  • 1 ägg
  • 1 msk socker
  • 1 dl mjölk
  • 100 g riven mörk choklad
  • Dekoration
  • Riven choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg coh socker pösigt och grädden till ett hårt skum. Vänd ner gräddskummet i äggsmeten.
    2. Ta med en liten sked av vermouthen och droppa lite över kakorna. Droppa lite i taget, kexen suger snabbt åt sig blandningen, de ska inte bli genomblöta utan abra få en lätt smak av vermouthen eller likören.
    3. Lägg savoiardikexen i en serveringsform. Bred ett lager av gräddkrämen över kexen, varva därefter kex och kräm., avsluta med ett lager kräm. Täck över formen med plastfolie och ställ in i frysen ca 4 timmar.
    4. Vispa ägget med socker i en liten kastrull. Häll i mjölken och värm upp blandningen (den ska inte koka) Ställ åt sidan. Rör i riven choklad och rör om tills allt blandats väl.
    5. Ta fram semifreddon ca 3 timmar före servering. Strö över lite riven choklad och servera med den varma chokladsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben