Semifreddo med daim

Serverar: 4 portioner

Hittade receptet i en tidning. Har inte gjort det än men det verkar gott.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1½ dl socker
  • Finrivet skal av 1 citron
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 dl grädde
  • 1 dubbeldaim (56 g)
  • 60 g hela maränger
  • 5 digestivekex
  • Instruktioner

    1. Dela äggen i gulor och vitor, det är viktigt att vitorna är helt rena. Vispa vitorna till ett vitt skum. Vispa gulor, socker och finrivet skal av citronen vitt och pösigt i en annan skål. Blanda i philadelphiaost.
    2. Vispa grädden lätt och fluffigt och vänd försiktigt ihop grädde, vitor och äggsmeten. Hacka dubbeldaimen och blanda ner den och de hela marängerna. Häll smeten i en pajform klädd med plastfolie. Krossa digestivekexen i en plastpåse och strö dem över.
    3. Frys smeten ca 3 timmar så att den är halvfryst vid servering. Servera med jordgubbar eller andra bär.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben