Semifreddo med vanilj, hallon och mandel

Serverar: 6 portioner

Semifreddo ska serveras efter 1-1,5 timme i frysen. Ska fortfarande vara lite mjuk.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 1 dl florsocker
  • 1 påse äkta vaniljarom, Dr. Oetker
  • 1 dl kesella 10%
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl krossade maränger
  • 2 dl hallon
  • 50 g rostade mandelspån, Dr. Oetker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg, socker och vaniljarom vitt och pösigt. Rör kesellan lätt och vänd ner i äggvispet. Vispa grädden och vänd ner i smeten tillsammans med marängerna, hallon och rostad mandel.
    2. Fyll en skål med smeten och frys i 1-1,5 timma.
    3. Garnera gärna med ytterligare hallon och rostade mandelspån.
    4. Hallonsås är gott att servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben