Semifreddo-tårta med hallon på nötbotten

Serverar: 12 portioner

Semifreddo betyder halfryst på Italienska, och det är så den ska ätas. Ta ut ur frysen 10-15 minuter före servering.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl florsocker
  • Fyllning
  • 2 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl marsalavin
  • 3 dl hallon
  • 3 dl hårt vispad grädde
  • Garnering
  • 50 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum, hacka nötterna grovt och blanda med florsockret. Rör försiktigt ihop med äggvitorna. Sätt fast ett non-stickark i botten på en rund form med löstagbar botten genom att spänna fast det med kragen.
    3. Sprid ut nötmassan jämnt och baka i ugn 10-12 minuter tills kakan fått fin färg över hela ytan. Ta ut och låt svalna. Lossa försiktigt kanten.
    4. Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa äggulorna och ägget med socker i minst 5 minuter. Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.
    5. Skrapa ur vaniljkärnorna ur stången, blanda med marsala, 2 dl av hallonen, (spara de fina till garnering) och gelatinet i äggblandningen. Vänd försiktigt ner den vispade grädden.
    6. Häll krämen över nötbotten, plasta och ställ in i frysen. Smält chokladen och gör ett rutmönster med den över den frusna kakan. Garnera med hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben