Semifreddo-tårta med hallon på nötbotten
Semifreddo betyder halfryst på Italienska, och det är så den ska ätas. Ta ut ur frysen 10-15 minuter före servering.
Ingredienser
2 äggvitor
2 dl hasselnötter
2 dl florsocker
Fyllning
2 gelatinblad
3 äggulor
1 ägg
1 ½ dl socker
1 vaniljstång
½ dl marsalavin
3 dl hallon
3 dl hårt vispad grädde
Garnering
50 g mörk choklad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200º.
- Vispa äggvitorna till hårt skum, hacka nötterna grovt och blanda med florsockret. Rör försiktigt ihop med äggvitorna. Sätt fast ett non-stickark i botten på en rund form med löstagbar botten genom att spänna fast det med kragen.
- Sprid ut nötmassan jämnt och baka i ugn 10-12 minuter tills kakan fått fin färg över hela ytan.
Ta ut och låt svalna. Lossa försiktigt kanten.
- Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa äggulorna och ägget med socker i minst 5 minuter. Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skrapa ur vaniljkärnorna ur stången, blanda med marsala, 2 dl av hallonen, (spara de fina till garnering) och gelatinet i äggblandningen. Vänd försiktigt ner den vispade grädden.
- Häll krämen över nötbotten, plasta och ställ in i frysen. Smält chokladen och gör ett rutmönster med den över den frusna kakan. Garnera med hallon.
Liknande recept
Kommentarer (0)