Semlor

Serverar: 8-16 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Vill man ha massor med semlor så bör man göra dubbel sats. Det brukar vi göra då vi gör väldigt stora semlor.

Ingredienser

  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk hjorthornssalt
  • ca 9 dl vetemjöl
  • Till pensling
  • uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet, ha i mjölken och värm till fingervarmt. Smula ner jästen i degbunken. Häll över lite av mjölken och låt det blandas med jästen. Ha i resten. Blanda i salt, socker, ägg och hjorthonssalt. Kör degblandaren tills allt är blandat. Ha i vetemjöl tills det är en fin och fast deg. Låt jäsa ca 40-60 min.
    2. Ha ut degen på degbordet och forma till bullar. Lägg på plåt och låt jäsa ytterligare ca 20 min. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen ca 5-10 min (olika beroende på storlek) i 250 grader.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3
    5
    1 h 15 min
    24-28
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fettisdagen
    Förr åt man bara semlor en dag på året, nu för tiden äter vi semlor...

    Dags för fastlagsbullar
    Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...

    Den farliga maten
    Matproducenter har under ett antal decennier använt tillsatser i sina...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben