Semlor med kesella

Serverar: 15-20 portioner

Dessa blir ej torra

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 3 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • ca 12 dl Ljust basmjöl
  • 2 krm hjorthornssalt
  • Instruktioner

    Smält margarinet, blanda med mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ägg, Kesella, socker, salt, kardemumma och mjölet utrört med hjorthornssaltet. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 min. Baka ut till ca 15-20 bullar, platta ut dem något. Jäs ca 30-40 min. Grädda ca 10 min i 225°. Skär av ett lock och lägg i mandelmassa och grädde eller grädde utblandat med mandelmassa.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 20 min
    25
    6
    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3

    Kommentarer (16)

    karbo 20 februari 2009

    Mycket bra semla

    agda67 21 februari 2009

    Jag ALDRIG ätit en godare semla i mitt 42-åriga liv!!=)) Perfekt m kesella i för den icketorratråkigasemeleffekten=) Jag har bjussat måånga på denna semla, och ALLA ÄLSKAR DEN!=)

    maliinn 30 januari 2010

    mkt goda =) helt klart 5+++

    agneta60 5 februari 2010

    Mycket goda och omtyckta =)

    Hilmer54 15 februari 2010

    De godaste semlor jag ätit som varit hembakta.

    Evia 16 februari 2010

    Dessa bakade min man ikväll. Dom var jättegoda.

    Can123 20 februari 2010

    kanongoda semlor

    Erajscha 20 februari 2010

    Jag bakade med på fullkornsvetemjöl och bara två matskedar socker. De blev jättefina och degen var supersmidig att jobba med. Tack för ett bra recept!

    Jen4-u 21 februari 2010

    Så makalöst bra semmelrecept, jag bakade dessa och alla som smakade tyckte dom var underbart mjuka och goda!! KANON!!!!

    Nilora 9 mars 2010

    Jätte goda och saftiga blev dom tack!

    lena4 12 mars 2011

    Jättebra recept. Har bakat två gånger av dessa. Dom blir jättegoda. En femma i betyg.

    linok30 10 mars 2012

    Mycket goda semlor ! Har bakat dom idag och fått beröm ...

    sanros 15 mars 2012

    dem godaste semlorna jag bakat

    sanros 15 mars 2012

    godaste semlor jag bakat.

    kekke46 12 februari 2013

    Har bakat dom här goda semlorna, jag hade ingen kesella så jag tog crème fraiche natulell. Kommer att lägga detta recept till mina favoriter.

    flabban 19 februari 2013

    Jättegoda och lätta att baka. Jag smälter inte margarinet och jag värmer inte mjölken, (ett litet tips kanske) tycker inte det behövs. Använder rumsvarm margarin. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Dags för fastlagsbullar
    Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben