Serverar: 15-20 portioner
Dessa blir ej torra
Smält margarinet, blanda med mjölken, värm till 37°. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, ägg, Kesella, socker, salt, kardemumma och mjölet utrört med hjorthornssaltet. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 min. Baka ut till ca 15-20 bullar, platta ut dem något. Jäs ca 30-40 min. Grädda ca 10 min i 225°. Skär av ett lock och lägg i mandelmassa och grädde eller grädde utblandat med mandelmassa.
Dags för fastlagsbullar
Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...
Mycket bra semla
Jag ALDRIG ätit en godare semla i mitt 42-åriga liv!!=)) Perfekt m kesella i för den icketorratråkigasemeleffekten=) Jag har bjussat måånga på denna semla, och ALLA ÄLSKAR DEN!=)
mkt goda =) helt klart 5+++
Mycket goda och omtyckta =)
De godaste semlor jag ätit som varit hembakta.
Dessa bakade min man ikväll. Dom var jättegoda.
kanongoda semlor
Jag bakade med på fullkornsvetemjöl och bara två matskedar socker. De blev jättefina och degen var supersmidig att jobba med. Tack för ett bra recept!
Så makalöst bra semmelrecept, jag bakade dessa och alla som smakade tyckte dom var underbart mjuka och goda!! KANON!!!!
Jätte goda och saftiga blev dom tack!
Jättebra recept. Har bakat två gånger av dessa. Dom blir jättegoda. En femma i betyg.
Mycket goda semlor ! Har bakat dom idag och fått beröm ...
dem godaste semlorna jag bakat
godaste semlor jag bakat.
Har bakat dom här goda semlorna, jag hade ingen kesella så jag tog crème fraiche natulell. Kommer att lägga detta recept till mina favoriter.
Jättegoda och lätta att baka. Jag smälter inte margarinet och jag värmer inte mjölken, (ett litet tips kanske) tycker inte det behövs. Använder rumsvarm margarin. Högsta betyg. Tack för ett bra recept.