Semlor stora

Serverar: 8-10 portioner

Detta recept är ursprungligen mycket gammalt, kommer ifrån början från min mormors mor. Min mormor var född 1870- talet.

Ingredienser

  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 stycken ägg
  • 1 ¼ dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 10 stycken sötmandel
  • 100 g margarin
  • 1 drygt kopp gräddmjölk = 1 ½ dl
  • Instruktioner

    1. Smöret röres smidigt Bullarna gräddas genast
    2. Fylles med grädde och mandelmassa

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    5
    1 h 30 min
    12
    3
    5
    1 h 15 min
    24-28
    3

    Kommentarer (1)

    grevald 25 januari 2008

    Hmm...rätt dålig beskrivning egentligen. Skall mandeln vara i degen...hela...rivna...skalade...eller vad? Vilken temp i ugnen? Kanske går att fylla i lite på infon om receptet?

    Relaterade Artiklar

    Fettisdagen
    Förr åt man bara semlor en dag på året, nu för tiden äter vi semlor...

    Dags för fastlagsbullar
    Vad tiden går fort! Nu är det redan dags att äta fastlagsbullar eller...

    Den farliga maten
    Matproducenter har under ett antal decennier använt tillsatser i sina...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben