Senaps- och kantarellpotatis

Serverar: 6 portioner

Gott till stekt oxfilé, fläskfilé m.m.

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis med skal
  • Olja till stekning
  • Smör till stekning
  • 3 msk honungsdijonsenap
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2-3 krm peppar
  • 2 schalottenlökar
  • 200 g förvällda/konserverade kantareller (2 burkar)
  • 1 dl finskuren salladslök
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Råstek gyllengula i lika delar olja och smör.
    2. Blanda honungsdijonsenap med potatisen. Krydda med salt och peppar. Laga klart i ugnen 20–30 minuter (samtidigt med köttet på 150°C).
    3. Finhacka schalottenlökarna. Fräs löken med förvällda/konserverade kantareller i smör.
    4. Blanda potatisen med svampblandningen och ev finskuren salladslök. Smaka av och lägg gärna upp i portionsformar.
    5. Serveras gärna denna potatisrätt till oxfilé eller fläskfilérätter.
    6. Bjud gärna en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben