Senaps- och kantarellpotatis
Serverar:
6 portioner
Gott till stekt oxfilé, fläskfilé m.m.
Ingredienser
1 kg fast potatis med skal
Olja till stekning
Smör till stekning
3 msk honungsdijonsenap
1/2-1 tsk salt
2-3 krm peppar
2 schalottenlökar
200 g förvällda/konserverade kantareller (2 burkar)
1 dl finskuren salladslök
Instruktioner
Skala och skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Råstek gyllengula i lika delar olja och smör.
Blanda honungsdijonsenap med potatisen. Krydda med salt och peppar. Laga klart i ugnen 20–30 minuter (samtidigt med köttet på 150°C).
Finhacka schalottenlökarna. Fräs löken med förvällda/konserverade kantareller i smör.
Blanda potatisen med svampblandningen och ev finskuren salladslök. Smaka av och lägg gärna upp i portionsformar.
Serveras gärna denna potatisrätt till oxfilé eller fläskfilérätter.
Bjud gärna en grönsallad till.
Liknande recept
Senaps- och pepparrotssill
4
4
Senaps- och honungsfylld kycklingfilé
4
4
1
Senaps- och apelsinmarinad kalkon- eller kycklingfilé
4
Grillad kyckling med senaps- och grönpepparsås
30 min
4
Ljummen sallad på vaktelägg och muskelmage (gésiers)
20 min
4
Köttfondue med tillbehör
4
Helstekt oxfilé, gorgonzolatäcke med senaps- och kantarellpotatis
6
Krämig senaps- och basilikasill
5 min
Senaps- och whiskysill
4.5
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!