Senaps- och whiskysill

Överraska med en riktigt rökig sill. För whiskyälskaren.

Ingredienser

  • 1 burk löksillsfilé, 540 g
  • 0.75 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk grovkornig senap
  • 2 tsk rökig whisky
  • ½ tsk liquid smoke
  • ½ tsk flytande honung
  • 1 krm worcestersås
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 krm salt
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Liquid smoke finns i välsorterade livsmedelsaffärer.
    2. Ta upp sillen ur lagen och häll av den. Blanda alla ingredienser i en burk och vänd ner sillen. Smaka av med salt och peppar. Låt sillen dra i kylskåp ett dygn. Håller ca en vecka i kyl.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tienna 25 juni 2012

    Jättegott, även om jag bara hade Grant's whisky och ingen liquid smoke. Annars gillar jag inte senapssill, tycker den blir för stark men det här var gott!

    beca 3 april 2013

    En kanongod sill som jag gjort många gånger. Tack för receptet. Mvh

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben