Senapsjärpar med frasstekt potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En enkel och mycket god rätt som man kan ha till vardags eller lika gärna till söndagsmiddagen.

Ingredienser

  • 700 g potatis av mjölig sort
  • ½ dl olivolja
  • Järpar
  • 500 g nötfärs
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl vatten
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade
  • 1 dl hackade örter
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Ajvarkräm
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1 dl ajvar relish
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och skär potatisen i stora bitar. Lägg i ugnsform och blanda runt väl med olja. Salta och peppra.
    3. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills potatisen får fin yta.
    4. Lägg ströbrödet i en bunke och häll på vatten. Knäck ägget och låt svälla 5 minuter.
    5. Finhacka lök och vitlök och hackade oliver. Tillsätt resten av ingredienserna i ströbrödsblandningen och rör ihop. Forma 12 järpar och stek dem i smör och olja 3-4 minuter.
    6. Rör ihop créme fraiche och ajvar relish och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben