Senapsöverbakad lax med primörsallad och limevinägrett

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Laxen kan serveras varm, ljummen eller kall. En i mitt tycke helt underbar rätt på sommaren, då grillsmaken står en upp i halsen. Utan potatis är detta här rena smalmaten!

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé med skinn
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 äggulor
  • 3 msk söt senap
  • 3 msk ströbröd
  • Limevinägrett
  • 1 dl olivolja
  • Skal och saft av 2 limefrukter
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 kruka finhackad gräslök
  • Grönsallad med primörer
  • ½ huvud lollo rossosallad
  • 70 g rucolasallad
  • 10 primörmorötter med blast
  • 150 g sockerärter
  • 200 g grön sparris
  • 1 liten rödlök skuren i båtar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200° C.
    2. Senapsöverbakad lax: Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Ta bort ev. ben. Krydda med salt och peppar. Blanda äggulor med senapen och 3/4 av ströbrödet. Bred detta äver laxen och strö över resten av ströbrödet. Stek mitt i ugnen ca 25 minuter. Limevinägrett: Mixa alla ingredienser till dressingen och blanda sist i den finhackade gräslöken.
    3. Grönsallad med primörer: Skölj salladen och plocka den sedan i små fina blad. Lägg alla blad i en kökshandduk och vik försiktigt ihop handduken över salladen, för att få den så torr som möjligt. Skala och skiva rödlöken mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten. Skala och skiva morötter mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten. Skölj och dela sockerärterna på längden i lite sneda bitar och lägg även dessa i det iskalla vattnet. (Vattnet ska vara så kallt för att grönsakerna ska bli krispiga och fina) Strax innan servering torkas också dessa primörer av på samma sät som salladen.
    4. Servera laxen med sallad, limevinägrett och nykokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben