Senapsöverbakad lax med primörsallad och limevinägrett
Laxen kan serveras varm, ljummen eller kall.
En i mitt tycke helt underbar rätt på sommaren, då grillsmaken står en upp i halsen.
Utan potatis är detta här rena smalmaten!
Ingredienser
1 kg laxfilé med skinn
1 tsk salt
1 krm peppar
2 äggulor
3 msk söt senap
3 msk ströbröd
Limevinägrett
1 dl olivolja
Skal och saft av 2 limefrukter
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 kruka finhackad gräslök
Grönsallad med primörer
½ huvud lollo rossosallad
70 g rucolasallad
10 primörmorötter med blast
150 g sockerärter
200 g grön sparris
1 liten rödlök skuren i båtar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200° C.
- Senapsöverbakad lax:
Lägg laxen på ett ugnssäkert fat. Ta bort ev. ben. Krydda med salt och peppar.
Blanda äggulor med senapen och 3/4 av ströbrödet.
Bred detta äver laxen och strö över resten av ströbrödet.
Stek mitt i ugnen ca 25 minuter.
Limevinägrett:
Mixa alla ingredienser till dressingen och blanda sist i den finhackade gräslöken.
- Grönsallad med primörer:
Skölj salladen och plocka den sedan i små fina blad.
Lägg alla blad i en kökshandduk och vik försiktigt ihop handduken över salladen, för att få
den så torr som möjligt.
Skala och skiva rödlöken mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten.
Skala och skiva morötter mycket tunt och lägg skivorna i iskallt vatten.
Skölj och dela sockerärterna på längden i lite sneda bitar och lägg även dessa i det iskalla vattnet.
(Vattnet ska vara så kallt för att grönsakerna ska bli krispiga och fina)
Strax innan servering torkas också dessa primörer av på samma sät som salladen.
- Servera laxen med sallad, limevinägrett och nykokt potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)