Senapstorsk med broccoli och apelsinsmörsås

Serverar: 2 portioner

Saftig senapstorsk med en läcker apelsinsmörsås och pärlcouscous blir en snabblagad och annorlunda rätt på middagsbordet. Du kan byta ut pärlcouscous mot vanlig couscous, men då serveras yoghurtröran bredvid.

Ingredienser

  • 300 g torskfilé
  • 1½ dl pärlcouscous (mograbiah)
  • 1 msk grovkornig senap
  • ½ dl ströbröd, gärna panko (asiatiskt ströbröd)
  • 200 g broccoli, gärna bellaverde
  • 1 stor apelsin
  • 25 g smör
  • ½ + ½ kruka gräslök
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • Olivolja
  • Vitvinsvinäger
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
    3. Lägg fisken i en smord ugnsform. Krydda med 2 krm salt och bred över senapen. Stek i ugn i ca 10 minuter, tills fiskens innertemperatur är 60 grader. Stek ströbrödet frasigt i en panna med 1 msk olja. Koka broccolin spänstig i lättsaltat vatten.
    4. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 dl saft. Koka upp apelsinsaft, 1 msk vinäger, 1 krm salt och ½ krm peppar i en kastrull. Tillsätt smöret och låt koka upp. Mixa såsen skummig med en mixerstav.
    5. Häll av vattnet från couscousen. Finstrimla gräslöken. Rör i yoghurt, gräslök och 1 krm salt i couscousen.
    6. Servera torsken med couscous, broccoli och smörsås. Strö över klippt gräslök och ströbröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben