Sensommarpaj med kantareller

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Denna paj innehåller västerbottenost och kantareller, kan det bli bättre?

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 1 liter kantareller
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 150 g västerbottenost
  • Garnering
  • Rödlöksringar
  • Basilika
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Mixa ingredienserna till en degboll och tryck ut degen i en pajform. Låt vila kallt i 30 minuter.
    2. Fyllning: Skär kantarellerna i småbitar. Stek dem i smöret en stund. Häll över grädden och låt den koka in lite.
    3. Vispa äggen i en bunke. Blanda i grädden och kantarellerna. Häll blandningen i pajskalet. Strö över den rivna osten.
    4. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen i 225º.
    5. Garnera pajen med lökringar och basilikablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben