Serbiska mössor

Serverar: 25 portioner

Söta mössor. Kronan på verket blir en kaka med kokos och choklad.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 4 msk socker
  • 8 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 250 g margarin
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Kakbotten
  • 6 ägg
  • 2½-3 dl socker
  • 1½ dl neutral olja
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • Glasyr
  • 1 msk neutral olja
  • 200 g mörk choklad
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Blanda socker och mjöl med lite mjölk. Koka upp resten av mjölken och häll i blandningen under omrörning.
    2. Låt sjuda tills det tjocknat, låt sedan svalna ordentligt. Rör ner margarinet, florsockret och vaniljsockret.
    3. Kakbotten: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker och häll i oljan. Rör i mjöl, bakpulver och kakao.
    4. Grädda i en långpanna 20-30 minuter i mitten av ugnen. Låt kakbottnen svalna.
    5. Ta en champagneglas och skär ut runda kakor av kakbottnen. dela dem på mitten. Bred på fyllning i mitten och runtom (ej toppen och botten) Rulla dem sedan i kokosflingor.
    6. Smält chokladen med oljan över vattenbad. Låt svalna. Toppa kakorna med glasyren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben