Serbisk fläskkotlett

Serverar: 4 portioner

Serbiska fläskkotletter blir extra saftiga med en knaperstekt, gyllenbrun senapspanering. Till det serverar du ett färgglatt grönsaksfräs - fantasifullt och läckert.

Ingredienser

  • 2 msk ljus fransk senap
  • 1 ägg
  • 4 fläskkotletter
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 2 skivor bacon
  • 3 gula lökar
  • 2 paprikor
  • 4 tomater
  • 2 msk smör eller margarin
  • ½ bunt persilja
  • Instruktioner

    1. Vispa samman senap och ägg och bred blandningen över kotletterna. Blanda ströbröd, paprikapulver och salt och vänd kotletterna i blandningen. Låt dem ligga en stund så att paneringen stelnar.
    2. Strimla baconskivorna. Skala och strimla 2 lökar, skär paprikorna i strimlor och skär tomaterna i klyftor. Fräs bacon och lök i en panna tills löken mjuknat. Tillsätt paprika, låt fräsa en liten stund och lägg i tomaterna. Låt röran sjuda under lock 10 minuter.
    3. Stek under tiden fläskkotletterna. Bryn matfettet lätt i en stekpanna, lägg ner kotletterna och bryn dem på ganska hög värme på båda sidor. Sänk värmen och efterstek kotletterna ca 10 minuter. Vänd efter halva tiden.
    4. Skala den sista löken och hacka den fint. Hacka apersiljan. Lägg upp kotletterna på ett serveringsfat. Servera med grönsaksfräset och strö hackad lök och persilja över kotletterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mossfela 23 januari 2011

    Tack för en suverän fläskkotlettsrätt. Sambon som gärna äter gammaldags mat och är rädd för nya rätter älskade det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben