Sesambakad lax på sockerärtsbädd med wasabipotatis och sojasås

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

En god och lättlagad festrätt.

Ingredienser

  • 300 g lax i portionsbitar
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • 100 g sockerärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Sojasås
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk sirap
  • 1 msk sesamolja
  • Wasabipotatis
  • 300 g potatis
  • 2 msk wasabipulver
  • 1 msk sesamfrö
  • 1 msk rapsolja
  • Instruktioner

    1. Borsta potatisen rena, skala ej. Skär dem i klyftor, lägg på bakplåtspapper i en form. Strö över salt och peppar. Spraya på rapsoljan. Baka i ugnen ca 25 minuter på 225 grader.
    2. Rensa laxfilén från skinn, ben och hinnor. Salta och peppra laxen och vänd dem i sesamfrö. Lägg in laxen tillsammans med potatisen när det är ca. 15 minuter kvar.
    3. Strimla sockerärtorna, de skall serveras råa. Blanda ingredienserna till såsen. Du kan välja att servera den kall eller koka upp den före servering.
    4. Strö wasabipulver och sesamfrön över den färdigbakade potatisen och blanda runt så att det fördelar sig jämnt.
    5. Lägg laxen på en bädd av de strimlade sockerärtorna, servera med wasabipotatisen och sojasåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    festmaten 26 juni 2008

    till godkännarna; kompletterat med bild till ett tidigare godkänt recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben