Sesambakad lax på sockerärtsbädd med wasabipotatis och sojasås
Serverar: 2 portioner
Tid: 45 minuter
En god och lättlagad festrätt.
Ingredienser
300 g lax i portionsbitar
1 msk svarta sesamfrön
100 g sockerärtor
Salt
Peppar
Sojasås
2 msk japansk soja
2 msk sirap
1 msk sesamolja
Wasabipotatis
300 g potatis
2 msk wasabipulver
1 msk sesamfrö
1 msk rapsolja
Instruktioner
Borsta potatisen rena, skala ej. Skär dem i klyftor, lägg på bakplåtspapper i en form. Strö över salt och peppar. Spraya på rapsoljan. Baka i ugnen ca 25 minuter på 225 grader.
Rensa laxfilén från skinn, ben och hinnor. Salta och peppra laxen och vänd dem i sesamfrö. Lägg in laxen tillsammans med potatisen när det är ca. 15 minuter kvar.
Strimla sockerärtorna, de skall serveras råa. Blanda ingredienserna till såsen. Du kan välja att servera den kall eller koka upp den före servering.
Strö wasabipulver och sesamfrön över den färdigbakade potatisen och blanda runt så att det fördelar sig jämnt.
Lägg laxen på en bädd av de strimlade sockerärtorna, servera med wasabipotatisen och sojasåsen.
till godkännarna; kompletterat med bild till ett tidigare godkänt recept