Sesamgrillad kycklingfilé med orangeröd sås och fänkålssallad

Serverar: 2 portioner

En snabblagad och fräsch kycklingrätt med färgglad sås. 420 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, á 150 g
  • 2 tsk rapsolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk sesamfrön
  • Fänkålssallad
  • 1 litet fänkålshuvud, 150 g
  • 1 avokado
  • 6 rädisor
  • 70 g späda salladsblad
  • Orangeröd sås
  • 1 tomat, skållad och skalad
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Pensla kycklingen med olja. Salta, peppra och strö på sesamfrön. Grilla kycklingen runtom i medelvarm grillpanna eller på utegrillen till en innertemperatur på 68 grader eller tills kycklingen är genomstekt, ca 8 minuter.
    2. Hyvla fänkålen fint, gärna på mandolin. Skiva avokado och rädisor. Varva alla grönsaker på två tallrikar.
    3. Sås: Klyfta tomaten, ta bort kärnorna och mixa den med stavmixer tillsammans med vinäger, olja, salt och peppar.
    4. Ringla såsen över grönsakerna. Skiva kycklingen, lägg på den och servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben