Sesamköttbullar med bönröra

Serverar: 4 portioner

Köttbullar med en lite knaprig touch av sesamfrön som serveras med en bönröra och yoghurt. Snabbt, enkelt och gott! För den som är hungrig servera eventuellt kokt pasta, potatis eller gryn till.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 ägg
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 3 msk sesamfrön
  • Smör till stekning
  • 2 paprikor
  • 1 purjolök
  • 400 g kokta svarta bönor, 1 burk
  • Sås
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • 2 msk hackad gräslök
  • Servering
  • Eventuellt kokt pasta, potatis eller gryn
  • Instruktioner

    Blanda färs, ägg, salt och peppar till en smet. Forma bullar som sedan rullas i sesamfrön. Stek köttbullarna på medelvärme i smör i en stekpanna ca 10 minuter. Stek strimlad paprika och strimlad purjolök i smör. Skölj och rör ner bönorna. Låt allt bli varmt. Blanda alla ingredienserna till såsen och servera till köttbullarna och bönröran. Servera eventuellt kokt pasta, potatis eller gryn till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben