Sesampanerade potatisar och halloumibullar

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Kanongoda potatisbullar som passar som ensamrätt eller till kött.

Ingredienser

  • ½ kg potatis för mos, skalad och kokt
  • 2 tärnade tomater
  • 250 g halloumi, tärnad
  • 1 kruka färsk mynta
  • 2 msk mjöl
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 dl sesamfrö
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    Mosa den kokta potatisen med en gaffel, blanda i tomater, halloumi, ägg, munta och mjöl. Smaka av med salt och peppar. Forma till 8 bullar, ha en skål med vatten vid sidan som du doppar fingrarna i . Vänd biffarna i sesamfrn och stek i olivolja på svag värme ca 5 minuter på varje sida tills bullarna fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben