Ett pålägg som inspirerats av en sesamröra jag åt i mitten på 90-talet. Passar utmärkt på riskakor så väl som grovt bröd, toppat med saltgurka.
Ingredienser
4 dl sesamfrön (skalade)
2 msk tomatpuré
2 tsk grönsaksbuljong
½ dl vatten
2 tsk honung
1-2 vitlöksklyftor
Koriander (färsk eller torkad)
Chilifrukt (färsk eller torkad)
Peppar
Salt
Instruktioner
- Lägg sesamfröna i en mixer/blender och kör en liten stund. Tillsätt tomatpurén, grönsaksbuljongen och vattnet. Om det blir torrt kan du hälla i mer vatten, blir det för blött tar du i mer sesamfrön.
- När du fått en lagom konsistens (den blir aningen fastare då den sedan står i kylen) tillsätter du vitlök, honung samt chilifrukt efter behag. Smaka av koriander, salt, peppar och honung
- Tips!
Andra kryddor som jag brukar smaksätta med är nejlika och kardemumma. Testa även att rosta sesamfröna.
Liknande recept
Kommentarer (0)