Sesampasta med sting

Tid: 30 minuter

Ett pålägg som inspirerats av en sesamröra jag åt i mitten på 90-talet. Passar utmärkt på riskakor så väl som grovt bröd, toppat med saltgurka.

Ingredienser

  • 4 dl sesamfrön (skalade)
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk grönsaksbuljong
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk honung
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Koriander (färsk eller torkad)
  • Chilifrukt (färsk eller torkad)
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg sesamfröna i en mixer/blender och kör en liten stund. Tillsätt tomatpurén, grönsaksbuljongen och vattnet. Om det blir torrt kan du hälla i mer vatten, blir det för blött tar du i mer sesamfrön.
    2. När du fått en lagom konsistens (den blir aningen fastare då den sedan står i kylen) tillsätter du vitlök, honung samt chilifrukt efter behag. Smaka av koriander, salt, peppar och honung
    3. Tips! Andra kryddor som jag brukar smaksätta med är nejlika och kardemumma. Testa även att rosta sesamfröna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben