Shere Khans kryddiga biffkebab

Serverar: 4 portioner

Du kanske vill fly från Shere Khan, men ingen flyr från hans delikata kebab.

Ingredienser

  • 600-900 g ryggbiff
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk malen kummin
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk nymalen svartpeppar
  • 0,8 dl rödvinsvinäger
  • 1,25 dl olivolja
  • 4 metallspett (30 cm)
  • Instruktioner

    1. Skär biffen i kuber ca 3 cm och lägg i en stor skål.
    2. Gör marinaden : Blanda vitlök, paprikapulver, kummin, salt, peppar och rödvinsvinäger i en mixer eller matberedare. Låt mixern gå medan man tillsätter en gnutta olivolja.
    3. Täck köttet helt av marinaden. Täck över köttet och låt det stå i 2-4 timmar i kylen. Förvärm grillen till medelvärme.
    4. Trä köttbitarna på spett och lämna ca 1 cm mellanrum mellan varje köttbit på spettet.
    5. Lägg spetten på grillen och vänd ungefär varannan minut i 8-12 minuter. (Beroende på hur rött man vill ha köttet inuti.)
    6. Ta bort från grillen och låt stå 2-3 minuter och vila.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben