Sherrydoftande skinka

Serverar: 4 portioner

Snabblagat!

Ingredienser

  • 1 brk konserverad skinka, ca 450 g eller annan rimmad kokt skinka
  • 2-3 msk sherry
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Skär skinkan i skivor och lägg dem i en ugnsäker form. Häll sherryn över skinkan. Blanda grädden med tomatpuré och potatismjöl. Häll gräddblandningen över skinkan. Strö över osten.
    3. Gratinera i ugnen ca 10 minuter. Servera med kokt potatis och en sallad eller enbart med grönsaker.
    4. Går bra att djupfrysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maja75 7 augusti 2008

    Den här rätten är mycket god och enkel att göra. Har stött på receptet tidigare. Jag brukar skippa sherryn, och ta kassler istället för kokt skinka. Täcket blir extra fluffigt om man vispar grädden först och ev ökar mängden potatismjöl. Jag serverar oftast med ris och färska tomater.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben