Siciliansk Apelsinsallad

Serverar: 4 portioner

Salladen är god att servera till t.ex. kryddig fågel eller asiatiska rätter med mycket kryddor. OBS! Det ska inte vara något salt i salladen

Ingredienser

  • 3 vanliga apelsiner
  • 3 röda (blod) apelsiner
  • 1 stor rödlök
  • 8 basilikablad, (stora grovhackade)
  • 3 msk olivolja
  • Rikligt med svartpeppar
  • Instruktioner

    Skala apelsinerna och ta bort det vita. Skiva i en halv cm tjocka skivor och ta bort alla kärnor. Lägg skivorna snyggt på ett uppläggningsfat. Skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem över apelsinerna. Sprid ut basilikan över löken. Häll oljan jämnt över hela fatet och mal generöst med svartpeppar över. Låt stå i rumstemperatur, gärna någon timme så att smakerna hinner blanda sig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben