Siciliansk fylld paprika

Serverar: 4 portioner

365 kalorier per portion Stora bifftomater eller squash kan också fyllas med den här blandningen.

Ingredienser

  • 4 röda eller gula paprikor
  • 6 sardellfiléer
  • En liten knippa persilja
  • En liten knippa färsk oregano
  • 2 msk kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 msk ströbröd
  • 4 tomater
  • 20 svarta oliver
  • 50 g pinjenötter
  • Saft och skal från 1 citron
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Dela paprikorna i halvor på längden och kärna ur dem.
    3. Skölj och finhacka sardellfiléerna. Finhacka örterna och kaprisen. Skala och pressa vitlöken.
    4. Kärna ur och finhacka tomaterna. Hacka oliverna. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna så att de blir gyllengula.
    5. Lägg paprikorna med den skurna sidan uppåt i en långpanna.
    6. Blanda alla ingredienser till fyllningen och fyll paprika halvorna med blandningen.
    7. Grädda i 20 minuter tills paprikorna är mjuka och fyllningen fått fin färg.
    8. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben