Sierskans avhuggna fingrar

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Håll koll så du inte biter i ett riktigt finger!

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 0,75 dl florsocker
  • 5 tsk socker
  • 3,5 dl mjöl
  • 1 nypa salt
  • 30 st sötmandlar
  • Hallonsylt
  • Instruktioner

    Vispa ihop smöret, vaniljsockret, florsockret och det ‘vanliga’ sockret till en slät smet. Tillsätt ett ägg och en äggula (äggvitan som blir över används till pensling senare). Vispa ihop noga. Blanda i mjölet och saltet och knåda ihop till en deg. Slå in degen i gladpack/plastpåse och låt vila i kylskåpet i minst 30 min. Dela degen i 30 delar. Rulla varje bit till ett avlångt, knubbigt finger. Tryck en sötmandel vid varje fingerände så att den ser ut som en nagel. Ta bort sötmandeln igen, klicka lite hallonsylt där mandeln satt -och lägg tillbaka mandeln ovanpå sylten (sylten fungerar som klister när det torkar i ugnen). Skär tre snitt strax under ‘nagelbandet’ och tre till 2/3 ner på fingret så att det ser ut som knogveck. In i ugnen 175oC i ca 12 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (1)

    7201 7 november 2010

    Gud vad roligt jag hade när jag gjorde dessa fingrar till sonens party igår. Mycket upskattade blev dessa fingrar. Vi målade blod med röd hushållsfärg......

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben