Fingrar

Serverar: 40 portioner

Läskigt och gott

Ingredienser

  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl Strösocker
  • 200 g smör eller margarin
  • 40 skalade mandlar
  • Svart Hushållsfärg
  • Röd hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, socker och margarin till en deg som får vila 30 minuter i kylskåp.
    2. Skålla och skala mandlarna. Tag upp degen på bakbord och dela den i två bitar. Dela varje bit i 20 mindre bitar som rullas ut till fingrar. Tryck fast en mandel i varje "finger".
    3. Grädda i 175° i ca 10 minuter. Låt svalna på galler.
    4. Måla änden på fingret blodigt röd och mandlarna svarta eller röda med hushållsfärg.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (1)

    a-aamanda 29 oktober 2009

    jag har letat överallt efter det här receptet, just det här! några kompisar gjorde dom här fingrarna för två år sen, och dom var goda och läskiga! Och jag ska medverka i en halloween kväll i ryttarföreningen som jag är med i, och äntligen hittade jag rätt recept ! (: tack så mkt ! (:

    Relaterade Artiklar

    Japansk matlagning
    Vi svenskar beställer numera yakiniku och sukiyaki med samma självk...

    Citroner
    Citron i alla former är en underbar krydda i matlagning, citronstri...

    Olivolja
    Oändligt mycket har skrivits om olivolja. Oljan status har verklige...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben