Siktkakor

Serverar: 6 portioner

Underbart goda, man kan halvera satsen så det blir på 50g jäst.

Ingredienser

  • 100 g Jäst
  • 50 g Smör
  • 4 dl Mjölk
  • 4 dl Vatten
  • 1 msk Anis (hel)
  • 1 msk Fänkål (hel)
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk Salt
  • 8 dl Rågsikt
  • ca 9 dl Vetemjöl
  • Instruktioner

    Börja med att mala kryddorna. Balanda sedan samtliga ingredienserna UTOM saltet, i en degblandare. Låt sedan gå i ca 10 min. Blanda sedan i saltet och ev mer vetemjöl. Låt jäsa i ca 30min. Vänd upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 6 lika stora delar. Rulla dom sedan till stora bollar och kavla ut som till ca 1,5-2 cm tjocklek. Nagga dom och låt jäsa på en plåt, gärna under plast i ca 25 min. Grädda i 225 grader i ca 12-15min. Låt svalna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben