Siljas Morotskaka

Serverar: 16-20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ett luftigt och smarrigt bakverk, passar såväl till fika som fest.

Ingredienser

  • Smet
  • 4 Ägg
  • 4 dl Strösocker
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Kanel
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 4 tsk Bakpulver
  • 175 gram Smält smör
  • 6 dl Rivna Morötter
  • Glasyr
  • 150 gram Philadelfiaost
  • 100 gram mjukt smör
  • 6 dl Florsocker
  • 3 tsk Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smeten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingridienserna för sig och rör sedan ner dem i smeten. Smält smöret och tillsätt det och rivna morötter. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter.
    2. Glasyren: Blanda alla ingredienser med elvisp till en jämn smet. Bred över KALL kaka.
    3. Övriga tips: Om du värmer äggen bara lite hjälper det att få en luftigare blandning av dem och sockret när du vispar.

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (3)

    lenajeanette 13 januari 2008

    Mums, det är tur att det blir många bitar av denna kaka, den är sååååå god! Lenajeanette

    Ancki66 5 mars 2011

    Den var underbar... det är många som velat ha detta recept!!! Så lätt och göra och såååååå god!!!!

    jenni699 24 maj 2011

    Toppbetyg, har fått många komplimanger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben