Sill Brazil

Serverar: 6 portioner

Tid: 10 minuter

Gjorde denna sill till 2011 års julbord, det blev en hit i vår släkt, som gillar starka kryddor. Gjorde den på förmiddagen på julafton, den blev perfekt!!

Ingredienser

  • 2 burkar löksill (à 250 g)
  • 1 lime
  • ½ chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 msk rå-/ rörsocker
  • 1 tsk rosépepparkorn
  • ev. 3 msk cachaca (brasiliansk sprit) eller vodka
  • 3 salladslökar
  • Instruktioner

    Häll av sillen och spara spadet. Skär limen i grova bitar. Dela, kärna ur och skär chilin i strimlor. Lägg lime, chili, socker, rosépeppar och ev sprit i en mortel. Stöt ihop allt lite försiktigt. Blanda sillen med det mortlade i en burk. Häll på ca 1 dl av sillspadet (för 6 port). Skär salladslöken i strimlor. Toppa sillen med salladslöken. Ställ i kylen. Sillen smakar bäst om den äts inom några timmar.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben