Sillgratäng

Serverar: 4 portioner

Ett måste på påskbuffén.

Ingredienser

  • 2 st matjesillfiléer
  • 4 hg kokt potatis i skivor
  • 2 st hårdkokta hackade ägg
  • 3 msk riven ost ,mjölk
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 1 msk hackad lök
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    Lägg sillen i mjölk ca 30 min. och börja sedan med såsen. Fräs löken i fettet på svag värme i ca 5 minuter. Lyft kastrullen från värmen och strö över mjölet, rör om med en trägaffel. Tillsätt vätskan och koka upp under omrörning, låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och persilja. Skär sillen i bitar, varva potatis, sill, ägg och sås i en smord ugnsfast form. Strö till sist över ost och gratinera i 225°C varm ugn ca 25 min

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bernit 30 mars 2008

    Gjorde din sillgratäng förra veckan - gott !!! Undrar bara varför skall ligga i mjölk ?? - hoppade över den biten /BÅ

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben