Mammas sillgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En liten salt rätt.

Ingredienser

  • 8 medelstora kokta potatisar
  • 1 burk skivad sill i dill, ca 100 g
  • Sås
  • ½ finhackad gul lök
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3½-4 dl grädde
  • 0.25 dl sillspad
  • ½ dl gräslök
  • Parmesanost eller annan riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skiva potatisen och strimla sillen. Fräs löken i fett utan att den tar färg. Rör ner mjöl och späd med vätskan. Låt såsen sjuda ca 5 minuter. Rör ner det kryddgröna.
    3. Lägg cirka hälften av potatisen i en ugnssäker smord form. Lägg sillen ovanpå samt hälften av såsen. Täck med resten av potatisen och bred över kvarvarande sås. Strö över lite ost och gratinera ca 25-30 minuter i mitten av ugnen. Garnera gärna med något grönt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben