Ljummen sillgratäng

Serverar: 10 portioner

Ännu en perfekt midsommarrätt.

Ingredienser

  • 800 g strömmingsfiléer
  • Fyllning
  • 1 skivad purjolök
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 100 g färskost med pepparrot
  • Persilja
  • Tomattäcke
  • 400-500 g krossade tomater
  • 1 dl ketchup
  • 3 msk tomatpuré
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk dillfrön
  • 30 g smör
  • 2 msk ströbröd
  • Instruktioner

    1. Fräs purjolöken mjuk i smör, krydda med salt och peppar. Lägg den i en smord ugnssäker form.
    2. Klipp av ryggfenan på strömmingen och lägg dem med ryggen neråt på en bricka. Krydda med salt och peppar. Fördela och bred ut osten på filéerna. Lägg en persiljekvist på varje.
    3. Vik ihop filéerna och lägg dem på purjolöksbädden. Blanda tomatkross med ketchup, tomatpuré och dillfrön, fördela över fisken. Smaka av med salt och peppar. Klicka över smöret och strö över ströbrödet.
    4. Grädda i 225 grader, ca 25 minuter. Höj värmen till 250 grader grill och stek i ytterligare 5 minuter tills ytan är frasig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben