Silltårta från Skåne

Serverar: 6 portioner

Höjdartårta för dig som gillar sill och ansjovis

Ingredienser

  • 1 hel kavring
  • Smör
  • Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 100 hackade ansjovisfiléer
  • 4 kokta hackade äggvitor
  • ½ dl tärnat äpple
  • 1 msk klippt gräslök
  • Äggkräm
  • 4 hårdkokta äggulor
  • 3 msk smör
  • 150 g krämig färskost
  • (2 droppar gul karamellfärg)
  • Salt
  • Peppar
  • Topping
  • 1½ dl crème fraiche
  • Garnering
  • ½ dl klippt gräslök
  • 6 löksillsfiléer
  • Instruktioner

    1. Skär bort kanterna på brödet och skiva det på längden så att du får 4 långa skivor kavring. Smöra skivorna på ena sidan.
    2. Fyllning: Blanda samman alla ingredienser till fyllningen. Bred 1/3 av fyllningen på en av brödskivorna. Lägg på nästa skiva och fortsätt med fyllning. Lägg på näst sista kavringskivan och det sista av fyllningen. Avsluta med brödskivan.
    3. Äggkräm: Mosa sönder äggulorna och blanda dem smör och ost. (Droppa i lite gul karamellfärg) Smaka av med salt och peppar.
    4. Topping och garnering: Bred toppkrämen över och runt hela tårtan. Tryck fast gräslöken utmed tårtans sidor. Spritsa på äggkräm och dekorera med löksill.

    Liknande recept

    3.8
    1 h
    10-12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben