Underbar silltårta till sommaren

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En silltårta att njuta med hela sommaren

Ingredienser

  • 150 g kavring
  • 75 g smör
  • 3 blad gelatin
  • 200 g matjesill
  • 1 rödlök
  • 2 dl kesella gourmet
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 1/2 dl rödlök
  • 100g löjrom (eller annan rom)
  • Instruktioner

    Skär kavringen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull. Blanda i kavringen, kör i matberedare tills det blivit en slät massa. Tryck ut brödblandningen i en pajform, ca 25-30 cm i diameter, och ställ kallt . Blötlägg gelatinbladen 10 minuter i kallt vatten. Skär sillen i tärningar. Spara sillspadet. Blanda sill, lök, kesella och créme fraiche och smaksätt med svartpeppar och lite sillspad. Smält de urkramade gelatinbladen och rör ner i fyllningen. Häll fyllningen direkt i formen och ställ kallt. Strö hackad gräslök över tårtan. Skär bitar av tårta, garnera med rödläk och löjrom.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 30 juli 2012

    sorry, detta recept finns redan i ett otal varianter Gott är det för det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben