En enkel vardagsrätt som kom till efter en kylskåpsrensning och visade sig vara förvånansvärt god! Tycker du om smaken på ajvar , så kommer denna garanterat falla dig i smaken!
Serveras med fördel till pasta.
Ingredienser
1 gul lök, stor
180 g kokt skinka (tex. påläggsskinka)
2 dl grädde
400 g krossade tomater
1 dl ajvar relish, hot
3 vitlöksklyftor
½ köttbuljongtärning
Oregano
Salt
Peppar
2 röda äpplen
Instruktioner
Hacka och fräs löken med lite smör i en kastrull. Tillsätt strimlad skinka när löken har mjuknat något och stek tills de fått lite färg.
Häll på grädde, krossade tomater och ajvar. Låt koka upp och tillsätt buljongtärningen. Krydda med salt, peppar och oregano efter eget tycke och pressa i vitlöksklyftorna.
Låt såsen puttra på svag värme under lock under tiden som du kokar din pasta och skala under tiden dina äpplen, som du sedan skär i mindre kuber. Lägg i dessa i såsen strax innan maten ska serveras och låt koka ytterligare ett par minuter tills de har blivit varma och fått önskat tuggmotstånd.